Inred ett harmoniskt rum för yoga

Yoga är bra eftersom det går att utöva precis överallt. Bäst är det dock om du får göra din yoga i en riktigt harmonisk miljö där du verkligen kan koppla av. Här ger vi dig därför tips på hur du inreder ditt alldeles egna yogarum.

Sporty,Woman,Doing,Exercise,Using,Rubber,Resistance,Band.,Motivation,Concept.Man kan datera beskrivningar av yoga ända bak till 4000 år i tiden. Yoga är med andra ord en träningsform som funnits länge och fortfarande är mycket populär. Yoga syftar egentligen till andlig utveckling, därför säger det sig själv att du behöver utöva den i en lugn miljö. Har du möjlighet så är det fantastiskt att skapa ett eget yogarum. Där kan du inreda med härliga textilier och långa gardiner som dämpar ljuden utifrån. Har du inte testat yoga ska du absolut göra det. Det är till exempel en perfekt återhämtning för den som är eller har varit utmattad någon gång i sitt liv.

Så inreder du

Men hur ska du då inreda ditt yogarum? Det första du bör tänka på är att inte övermöblera det. I ett rum för yoga ska du känna harmoni och riktigt kunna slappna av. Då är det bra om du undviker distraherande intryck såsom alltför grälla tavlor eller andra prydnadsdetaljer. Låt det istället vara avskalat men inred med textiler så som mjuka kuddar och gardiner för att ändå skapa en mysig känsla. Det kan också vara härligt att ta in ett litet bord på vilket du kan tända ljus och placera kristaller. Ta gärna inspiration från Yoga girl som precis har flyttat hem till Sverige.
Vad gäller färger i ditt yogarum bör du satsa på naturliga nyanser och undvika de allra starkaste färgerna.

Vilka redskap behövs i yogarummet?

Yoga handlar egentligen inte om saker utan mer om att du ska hitta lugnet och känna kärlek till dig själv och din omgivning.
För att du ska kunna utöva yoga på ett bekvämt sätt behöver du dock några få tillbehör. Egentligen kan det faktiskt räcka med en bra yogamatta, men många tycker att så kallade yogablock kan underlätta övningarna ytterligare. Det kan också vara bra att ha några sköna kuddar som du kan vila och meditera på. Mjuka och härliga yogakläder är också en bra investering, men absolut inget måste.