Inspirera till träning som PT

Idag är det extremt populärt med träning och hälsa, och just därför är det också fullt möjligt att jobba med det på heltid. Om du utbildar dig till PT kan du inspirera och träna folk varje dag, och på så vis bidra till en bättre folkhälsa. I arbetet som PT är det viktigt att bland annat hålla koll på träningstrender, hur man tränar olika åldersgrupper och hur man peppar till träningsglädje, för det kommer absolut inte naturligt för alla.

Stress i livet, okunskap om hur man bör träna och ett nytt livsmål kan vara anledningar till att man anlitar en PT. Vill du hjälpa folk med sådant? På intensivept.se kan du utbilda dig till PT för att börja hjälpa andra, och kanske dig själv. Här ger vi lite tips om träning som är bra att veta.

Knep som förvandlar träningsskräck till träningsglädje

I en artikel från Expressen, tipsar en träningscoach om vad som kan ge träningsglädje till dig och andra. Men måste inte älska träning för att träna regelbundet och få en bättre hälsa, men, det är verkligen inte kul att träna om man hatar det. Just därför är det viktigt att träna på sin egen nivå och pusha sig själv till en nivå som gör att det blir roligt. Tipsen som ges i artikeln är bland annat att du ska känna efter och intressera dig för vad som händer med din kropp när du tränar, att du ska röra dig på det sättet som du vill känna dig, till exempel gå dansklass på gymmet om du känner dig partysugen, eller springa om du är förbannad. Kör 80 procent av den träningen som du gillar bäst, och 20 procent av den som är tråkig men nödvändig för kroppen.

Att träna för sin åldersgrupp

En del av at vara PT handlar om att träna människor, och alla människor är olika. I en artikel från Sveriges Radio tipsas det om träning för 80-åringar något som är bra för PT:s att hålla koll på om man vill ha ett brett klientel av kunder. Men det är lugnt och koncentrerad träning som gäller.

Träningstrender

Det är också viktigt att ha koll på träningstrender som PT. Enligt SVT är följande träningsformer trendigt just nu:

  • Högintensiv intervallträning
  • Vandring i naturen
  • Löpning
  • Cirkelträning