Att förena yoga med paddling

Yoga i naturen låter välbekant och alltid lika trevligt. Den fria luften och den stillhet och frid som prasslande löv och fågelsång ger är oslagbar och slår inomhusyoga med hästlängder. Hur kan man variera sitt yogapass och få ut så mycket det går av det. Kanske först ett yogapass och sedan ännu en utmaning, varför inte kajakpaddling?

Brädyoga är sedan länge en utbredd träningsform där man utför yoga i vatten på en surfingbräda! Först låter det kanske långsökt, men tänk efter hur avkopplande vattnets ljud är och du är redan där. Lugnet, fåglarna, den friska luften. Men det är en faktor till som gör det extra utmanande, och det är balansen. Så här säger Christina, som delat i en yogagrupp som börjar yogapasset på bryggan:

– Att hålla i yoga på en brygga är väldigt speciellt. Det är en utmaning för balansen, man får tänka efter lite mer på vad man utsätter deltagarna för. Sedan vet jag aldrig riktigt själv hur passet ska bli innan. Jag bestämmer inte i förväg, utan det känns mer naturligt att bara go with the flow och se vad jag har för människor framför mig, berättar Christina. – Corren.se

Yoga och vatten 

Efter att yogapasset är klart får deltagarna lite frukost och sedan är det dags att röra sig tillbaka mot bryggorna igen, för där väntar nämligen kajaker som de ska färdas på. Yogapaddling är en spännande kombination av träning och stillhet på samma gång. Kombinationen verkar populär och folk uppskattar att man kan lägga tid på mer än bara yogan.

Att kombinera yoga med vatten och paddling är alltmer populärt eftersom paddling har fått ett rejält uppsving de senaste åren. Det passar alla åldrar och det är inte svårt att lära sig, och man kan välja en terräng som inte är så ström och som inte handlar om att vara snabb. Bara glida framåt på vattnet, och hamna så nära ytan det bara går utan att själv bli blöt.