Brädyoga på vattnet

sup yoga, brädyogaDen nya trenden med brädyoga har tagit det bästa av två världar och slagit ihop det till en träningsform – som utförs på en surfingbräda.

Trenden kring yoga har slagit rejält och lite då och då kommer det nya typer av yoga för alla fantaster att testa på. Det nyaste och trendigaste just nu är brädyoga på det böljande blå.

 

Som att sväva på vattnet

Brädyogan har en klar fördel, det känns som man svävar på vattnet under passet. Men det kan kännas motigt att ge sig av ner till vattnet om det är blåsigt eller långt dit. Det går minst lika bra att genomför brädyoga i sin pool, och funderar man på att bygga en är Pahléns pooler ett bra alternativ. Brädyogan är en given succé i sin form, då många har hört om vind, våg och kitesurfing och kanske samtidigt gillar yoga. Det är helt enkelt en blandning av dessa aktiviteter och lugnet på vattnet passar yogan alldeles utmärkt. Yogan kan enkelt kallas för brädyoga, eller SUP-yoga (Stand Up Paddleboard) som det kallas i denna artikel.

Meditativ träningsform

Vid säsong håller Billie Svensson i SUP-yoga i vattnet vid Sibbarp och hon säger att man inte behöver vara ett surfingproffs för att lyckas, skriver HD. Bille tycker att brädyogan är en bra och meditativ träningsform där kroppen följer brädan som är i en konstant rörelse. Detta gör så att man fokuserar extra mycket vilket kopplar bort andra tankar och ger lugn i kroppen. Även Rachel Brathén, känd som Yoga Girl, håller på med brädyoga. Men gör det gärna på varmare breddgrader. I DN tipsar hon om Aruba och gömda upplevelser på ön, men berättar också om sin tjusning av brädyoga:

”Jag tycker faktiskt att det är lättare att göra yoga på brädan. Den rör sig ju lite hela tiden så man kan inte släppa koncentrationen som på land”.