Cykla dig i form

Det är långt ifrån alla som är gjorda för att träna på gym och det kan vara svårt att hitta en träningsform som passar just dig, dessutom är det svårt för många att inspireras av ett gym. Därför är det så skönt när det finns en alternativ träning. Yoga, danspass och cykling är just sådan träning som många känner att den passar betydligt bättre. Träning ska vara kul och därför är det extra viktigt för många att få välja just cykling.

cyklande kvinna

Att komma i form är svårt och helst om man är helt otränad från början. Det behövs då en möjlighet att finna bra alternativa träningar och just Bikram Yoga har blivit en sådan. Cykling är en annan träning som verkligen får oss att komma i form, den kan kombineras som en vardagssport alternativt som en träningssport. Skillnaderna emellan dessa är bland annat att man kan ta cykeln till jobbet och få vardagsmotion. Ett flertal träningsanläggningar erbjöd även massa cyklar att träna på. De sitter visserligen fast i golvet men är ändå ett effektivt träningsredskap.

Den bästa motionen sker utomhus

Det är sant även om vi inte registrerar det så är utomhusaktiviteten den vi blir riktigt tränade av. Exempelvis är den där extra promenaden till jobbet avgörande för att du ska få tillräckligt med motion. Att ta cykeln till jobbet är till och med ännu bättre visar en ny avhandling:

En ny avhandling visar nämligen att de flesta som cyklar eller går till arbetet kommer upp i den lägsta rekommenderade nivån för fysisk aktivitet, 150 minuter i veckan.
– Att träna på gym passar inte alla. Det här är en individuell sak som inte behöver ta tid, man måste ändå förflytta sig till jobbet, säger Erik Stigell, forskare i fysisk aktivitet vid Örebro universitet, som skrivit avhandlingen. (Läs hela artikeln här i metro.se)

Det svåra kan vara att skaffa ett gymkort och börja skriva upp sig på pass direkt. Ta en sak i taget och istället att ta den tid du behöver för att komma igång. Att komma i form handlar inte om att vända hela livet upp och ned utan handlar mest om att göra hanterbara förändringar.