Högintensiv intervallträning är trenden

Att det är populärt att röra på sig och träna är det ingen som undkommit, även om man själv inte tränar. Då vi även lever i ett samhälle som verkar bli allt mer stressat är det senaste att hoppa på högintensiv intervallträning. Med HIIT finns inga ursäkter att man inte längre hinner träna.

Den snabba och intensiva träningsformen kallas för högintensiv intervallträning och bär förkortningen HIIT. En träningsform som blivit otroligt populär och som dn.se beskriver som den senaste och mest trendiga form man kan utöva just nu. Det senaste åren har kantats av nya bokstavskombinationer men detta är verkligen en trend som med största sannolikhet kommer att hålla i sig då vi människor blir mer stillasittande framför våra skärma och lever allt mer stressade jobb som vi ändå vill fylla med så mycket som det bara går. För att leva så högt krävande liv krävs det träning, och för att få ihop det krävs det att tärningen är uträknad in i minsta detalj för att ge så mycket som möjligt på så kort stund som möjligt. På http://maxadinfettforbranning.se/ finns allt som behövs veta för att få en sådan bra start som möjligt och sedan är det bara att försöka hålla denna goda vana tills den blir en självklarhet.

Bättre resultat med högintensiv träning

Lågintensiv träning i hög grad är viktigt för att man ska bli en bra konditionsidrottare, men när det kommer till motionärer så är det högintensiv träning som de flesta vill åt och även den träningen som ger bäst resultat. När det kommer till denna typ av träning så räcker det med att man tränar i ett högt tempo i ungefär 30 minuter. Det går ut på att man maxar sin kropp och varvar genom att göra övningar i högt tempo samt i ett lugnt tempo för att under ungefär en halv minut andas ut. Huffingtonepost har en artikel med tre enkla övningar du kan testa, för det bästa med denna form är att man ka köra den på ett gym under ett pass eller så kan man köra det hemma om man har rätt karaktär.