Komplettera yogan med träningsmaskiner

För att få riktigt bra yogaresultat bör man kombinera yogan med styrketräning. När det gäller träningsmaskiner är dessa uppdelade i olika grupper efter vilka muskler de tränar. Nedan följer en lista på de olika grupper som finns.

 

pexels-photo-414029Att träna allsidigt är det allra bästa även för den som yogar. Att intensiteten i träningen varierar är det optimala upplägget för att hålla sig frisk och stark och att konditionen ska ligga på topp. För de som yogar mycket kan det därför vara bra att kombinera styrketräningen med träningsmaskiner från exempelvis http://www.casallpro.se/ så att verkligen alla muskelgrupper körs igenom. Göteborgsposten skriver om kombinerad träning i en artikel och menar att kombinationen av träning är viktigare än hur ofta träningen sker eller när den sker. Att träna hälften styrka och hälften kondition är det allra bästa. Kombinerad styrke- och konditionsträning leder till att man kan leva flera år längre och dessutom förebygger man folksjukdomar och fysiska åkommor, som problem med nacke eller rygg. Förutom detta får man även starkare kropp, bättre fettförbränning och hjälp att stressa ner. Detta skriver Expressen.

 

Träningsmaskiner som passar för yoga

 

  • När man tränar yoga behöver man vara jämnt stark i hela kroppen. Då är multimaskiner bra, som exempelvis stationsmaskiner eller cable cross. Denna sorts maskiner gör träningen mer effektiv eftersom man aldrig behöver pausa mellan de set man gör. Istället kan man gå vidare direkt på en annan muskelgrupp och därmed spara tid, vilket är perfekt om man bara har tid för styrketräning en eller ett par få gånger i veckan.
  • Bålmaskiner. Maskiner som tränar kroppen genom bålövningar är perfekt för den som yogar eftersom bålen behöver vara stark för att man ska kunna hålla balansen. Man kan med fördel använda maskiner som utgår från övningar som crunches, rotary torso, situps eller liknande mag-och ryggövningar.
  • Överkroppsmaskiner. Till överkroppsmaskinerna räknas de maskiner som tränar biceps, triceps, bröst och axlar. Samtliga är viktiga för den som tränar yoga eftersom många positioner kräver bra armstyrka när man ska resa sig eller byta position.
  • Till underkroppsmaskiner räknas de som tränar rumpa, ben och höfter. Underkroppsmaskiner är främst viktigt för de som tränar mer aktiva former av yoga där man får upp konditionen eller står i samma benposition under en längre tid.