Rätt klädd på träningen

När man ägnar sig åt träning och fysisk aktivitet så gäller det att ha rätt kläder för det. Det är till viss del en självklarhet, man tränar inte i kostym eller i stela jeans till exempel. Nej, träningskläder ska helst vara sådant som andas, som är lätt att röra sig i och som kan tvättas på en hyfsat hög temperatur. En del bryr sig mycket om sina träningskläder och en del lite mindre, till viss del beror det nog på vilken typ av människa man är rent allmänt. Sydsvenskan frågade ett gäng gymbesökare om deras syn på träningskläder och hur mycket pengar de lägger på det, om du är nyfiken på vad de fick för svar kan du klicka här. Men kläder på gymmet är inte särskilt speciellt egentligen, vad som är speciellt är de kläder som skiljer sig från andra när man ska utöva en speciell sport! Vad vi menar? Här är några exempel på sporter där man behöver ha en viss klädsel:

  • När man håller på med yoga gäller det att ha kläder som är sköna och bekväma, samtidigt som yogan trots allt är en väldigt traditionell och anrik sport. Man kan alltså klä sig i traditionella kläder på yogan, och det finns mycket snygga yogakläder online att klicka hem så att man är rätt klädd på yogan.
  • Sysslar du med kampsport är det nästan alltid så att det är speciella kläder du måste ha. Håller du på med jiu-jitsu så ska du ha en gi, håller du på med brottning ska du ha rätt kläder för det och så vidare.
  • Golf är en av de sporter som har en tydlig klädkod. Här ska du vara ledigt men snyggt klädd, och en piké matchat med snygga chinos och mönstrade strumpor är ett måste för varje golfare som faktiskt vill bli tagen på allvar ute på greenen.

Detta är bara några va de idrotter som kräver en särskild klädsel. Det bästa är, om du ska börja på en ny idrott, att du helt enkelt frågar vad som är lämplig klädsel om du känner dig osäker. Du kommer säkert få ett bra svar.