Svettas på Bikram Yoga

kvinna på standen

Många lider av extrema svettningar såsom hyperhidros, och som ständigt får ” behandling af sved ” som man skulle säga i Danmark, känner ofta att det är pinsamt att idrotta då det är något som ofta drar till sig blickar. Istället är det lätt att man gömmer sig hemma och undviker sociala sammanhang. Men det finns en motionsform där det verkligen är tillåtet att svettas är just Bikram Yoga.

 

Bikram Yogan går ut på att utföras i ett varmt rum alternativt utomhus om graderna stiger uppemot 30 grader. Därför kan man förstå att man svettas en hel del när man tränar den här formen av yoga. Här får man helt enkelt ta med sig två handdukar och förväntas svettas tillsammans med andra utövare. Ingen kommer att se ner på personer som svettas lite mer än andra, då målet är att svettas. Tänk på dessa saker innan du går på ett yogapass:

 

  • Ta med dig så många handdukar som du tror att du kommer behöva. Det är viktigt att du ska känna dig bekväm även i detta sammanhang.
  • Vatten är viktigt så se till att du dricker mycket. När man svettas sådär mycket så är det lönsamt att få ta en paus och fylla på vattenflaskan en extra gång.
  • Bikram Yoga är en tuff motionsform, trots att det är just yoga. Muskler och balans är ett måste för att klara av övningarna fullt ut. Är du osäker på om du kommer att klara av passet så rådfråga din ledare för gruppen. Träningen är dock skonsammare än vanlig yoga så kan du det så klarar du denna också.