Yoga är stressförebyggande träning

Yoga är en träningsform för både kropp och själ som går att utövas i princip var man än befinner sig, så länge man har tillgång till en yogamatta och viss avskildhet. Det används ofta som stressförebyggande träning och varianten Bikramyoga har blivit omättligt populärt just eftersom det är en av de tuffaste och mest effektiva formerna av yoga.

Yoga har blivit väldigt populärt och lockar så väl nybörjare som yogaveteraner till att testa nya varianter av träningsformen. Bikramyoga är kanske inte direkt en nyhet, men det är en av de mest effektiva formerna av yoga. Yoga testas som en bra stressförebyggande aktivitet på vissa arbetsplatser, läs mer.

Svettigt med Bikramyogayoga

I en artikel publicerad av GP kan man läsa om Bikramyoga och hur det är utmanande för både kropp och själ. Allison Wong Toi driver Bikram Yoga Göteborg och instruerar även pass på yogacentret. Under ett Bikramyogapass är temperaturen och luftfuktigheten i rummet högre, vilket gör det lättare att utveckla sin kroppsliga rörlighet. Det gäller att fokusera och hela tiden lära sig att bli bättre på att kontrollera sin andning, genom att använda hela lungorna i andetagen. Man svettas extra mycket under Bikramyoga och man utför under varje pass 26 olika positioner två gånger. Vill man besöka Göteborg för att testa på Bikramyoga med Allison besöka något annat utförandecenter för yoga så är ett tips att bo på hotel Lorensberg, som erbjuder lugn, centralt läge och komfort.

Två andra typer av yoga som också blivit väldigt populära:

”Ashtangayoga är fysisk yogaform där man arbetar med förutbestämda serier av ställningar som görs i ett flöde tillsammans med en dynamisk andning. Det finns sex olika serier. Poweryoga är en fysisk yogaform som är en moderniserad och dynamisk variant av den äldre hathayogan. Ställningarna görs i ett flöde tillsammans med en dynamisk andning, påminner därför också om ashtangayoga.” Läst i Expressen Hälsoliv.