Yoga och promenad gör dig yngre

Vi vet att träning är otroligt bra för din kropp. Men att man med lite promenad och yoga kan få en kropp som är som tio år yngre är något helt fantastiskt. 

Vi har i tidigare inlägg skrivit en text som helt handlar om att vi som människa ska må så bra som möjligt. Att då träna och ta hand om sig är en förutsättning för att vi ska leva och må så bra som möjligt. För vissa kan det vara svårt att ta steget mot ett mer hälsosamt liv då det handlar om att man måste lägga om sina vanor och ”orka” ta sig tid. Dock kommer belöningen att vara värt det och man kommer att märka stor skillnad efter ett tag. I en artikel från tidningen Expressen tar de upp att vi människor kan känna oss fler år yngre om vi bara börjar röra på oss mer. Jobbigare än så är det inte.

Yoga dig ung

Yoga är en perfekt träningsform för alla åldrar då man jobbar med sin egen kropp och sina egna förutsättningar. För att bli bättre gäller det att man går helhjärtat in och ser till att man vill ha resultat. Då kommer man att känna sig piggare och märka stor skillnad. Forskning visar på att yoga har samma påverkan på vår kropp som annan mer fysisk krävande träning. Man har även i sin studie sett att både meditation och mindfullness bidrar till att vi får långa telomerer. Har en korta telomerer har man ökade chanser på att få olika sjukdomar, långa skyddar oss då telomerer är ändstycket i en DNA-kedja för varje kromosom skriver Läkartidningen.